Echtscheiden-online
Specialist in familiezaken
    
Menu
Geregistreerd  
Familie mediator
[image:image-1]
Goal Mediation
Doelgerichte scheidingsbemiddeling

Telefoon:  0102236702
Mobiel:     0619989339
Geregistreerd  
Familie mediator
Geregistreerd  
Familie mediator
Beoordeeld met een: [image:image-0]
Gratis consult Tel. 06-19989339
    
  Goal Mediation
Doelgerichte bemiddeling
    
Ga naar de inhoud
Echtscheiding ˇ

Scheiding - acceptatie en verwerking

Conflicten en verwarring

Een scheiding kan men pas verwerken als deze  is afgehandeld en er geen conflicten (meer) zijn. Allerlei gevoelens lopen door elkaar heen en dit werkt erg verwarrend. Deze verwarring heeft weerslag op de persoon zelf, de nieuwe partner, de omgeving en zeker op de kinderen.

Emoties verwerken verloopt in verschillende stadia

Iedereen komt tijdens en na een echtscheiding in een emotionele achtbaan terecht, Een scheiding verwerken doet een ieder op eigen wijze. Gevoelens en emoties herkennen en erkennen helpen om deze een plek te geven, dat bevordert de verwerking. Kübler-Ross heeft de stadia hieronder weergegeven in een verwerkingscurve.


Acceptatie en eenzaamheid na de scheiding

Het heeft tijd nodig om de scheiding te accepteren. Waar men ook is, de eenzaamheid na een scheiding zit in je. Bij de een gaat verwerken sneller dan bij de ander. Loslaten kan zeer moeilijk zijn, veel mensen vergelijken het met een rouwperiode. Accepteer het vervelende gevoel en neem de tijd om de echtscheiding een plaats te geven, vraag eventueel om hulp.

Gebrek aan eigenwaarde en trauma

Wanneer iemand met zichzelf in de knoop zit door een oorzaak die buiten de relatie ligt dan verdient dit aandacht. Helaas wordt de oorzaak maar al te vaak en te lang onderschat. Een gebrek aan eigenwaarde nestelt zich vaak in het onderbewustzijn. De meest voorkomende oorzaken van trauma zijn vervelende gebeurtenissen.

Reactie en handelingen zijn een leidraad voor herkenning. Iemand die honger heeft geleden en eten weg ziet gooien kan daar zeer verontwaardigd op reageren. Wanneer deze het leven gaan beïnvloeden dan noemen wij dit trauma. Een gesprek met de huisarts, kan de weg zijn naar het trauma te erkennen en er mee om te gaan.

De reden waarom wij trauma benoemen is omdat het vaak een oorzaak is van een scheiding. Wanneer uit elkaar gaan kan worden voorkomen door een traumatische ervaring een goede plek te geven binnen een relatie. Dan werken wij daar graag aan mee.

Contact met de kinderen

Ex-partners gaan als ouders verder, dat vergt gewenning en aanpassing. Vaders en moeders willen hun kinderen niet belasten met hun emoties. Erken hun emoties en stem op dat moment eigen gevoelens op hun niveau af. Schep geen valse verwachtingen door onhaalbare beloftes. Veel kinderen zien papa en mama maar al te graag weer bij elkaar.

Zelfreflectie na een echtscheiding

Zelfreflectie is altijd goed, zeker na een echtscheiding. Een goede voorbereiding op de toekomst kan onnodig leed voorkomen.

Enkele voorbeeld vragen:
'Waarom is het zo gelopen?'
'Wat was mijn rol?'
'Waar moet ik in de toekomst op letten?'
'
Hoe zit ik in elkaar en wat verwacht ik van mijn partner?'

Nieuwe relatie

Het moment kan komen dat je een ander leert kennen, daar is heel veel over geschreven. Zeker dat ex-partners het daar soms heel moeilijk mee kunnen hebben. Het enige wat ik adviseer is een nieuwe relatie pas aan je kinderen voor te stellen als je zelf overtuigd bent dat deze partner in jullie toekomst past.
Wij staan voor u klaar

Kennisbank

Over gevoelens
Over de verdeling
Over afspraken
Navigatie
Echtscheiden-online

Reiger 9
      
3191 GB Hoogvliet


0103046150    
     
Kvk-nummer: 60988606

Copyright © Echtscheiden-online.nl
Terug naar de inhoud