Echtscheiden-online
Scheiden zonder rechtszitting
    
Menu
Geregistreerd  
Familie mediator
[image:image-1]
Goal Mediation
Doelgerichte scheidingsbemiddeling

Telefoon:  0102236702
Mobiel:     0619989339
Geregistreerd  
Familie mediator
Geregistreerd  
Familie mediator
Beoordeeld met een: [image:image-0]
Gratis consult Tel. 06-19989339
    
  Goal Mediation
Doelgerichte bemiddeling
    
Ga naar de inhoud
Informatie > Het verzoek ˇ

Echtscheidingsverzoek zonder rechtbank bezoek

  • Gezamenlijk verzoek
  • Digitale rechtspraak
  • Snelle afhandeling

Eeen echtscheidingsverzoek gaat altijd via een advocaat

Een echtscheidingsverzoek gaat altijd via een advocaat. Wanneer er overeenstemming en een convenant met de noodzakelijke bijlagen is opgesteld, kan onze advocaat een gezamenlijk echtscheidingsverzoek voor u indienen.

Gezamenlijk echtscheidingsverzoek

Onze familierecht advocaat verzorgt uw gezamenlijk echtscheidingsverzoek en dient deze in bij de rechtbank. Zij zal u beiden telefonisch een aantal korte vragen stellen. Met name of u zich kunt vinden in de vastgelegde afspraken en de verdeling. Als u beiden bevestigd in de scheiding te berusten dient zij het verzoek in.

Scheiding zonder hoorzitting bij de rechtbank

Bij een gezamenlijk echtscheidingsverzoek met gehele overeenstemming en een akte van berusting hoeft de rechter de scheiding alleen te bekrachtigen. Dit is een formaliteit, er is geen hoorzitting en de beschikking volgt snel. U heeft de verdeling en de afspraken namelijk in samenspraak vastgelegd. De beschikking en de inschrijving bij de gemeente worden door ons verzorgt.

Griffierecht voor het echtscheidingsverzoek en de advocaat kosten

Voor het werk van de rechtbank betaald u griffierecht, dit is een vast bedrag. Daarnaast betaald u voor het indienen van het gezamenlijk echtscheidingsverzoek een vast bedrag aan onze scheidingsadvocaat. De kosten vindt u onder onze tarieven, in de prijslijst.

Akte van inschrijving van rechterlijke uitspraak echtscheiding

Nadat de rechter de scheiding heeft bekrachtigt ontvangt de advocaat het besluit van de rechtbank. Er gaat een "akte van inschrijving van rechterlijke uitspraak" naar de gemeente waarin u bent gehuwd. Als de gemeente deze heeft ingeschreven is de scheiding officieel. Hier zijn geen kosten aan verbonden, deze zitten in de kosten voor het echtscheidingsverzoek.

Met ons concept voorkomt u een vechtscheiding

Met ons concept voorkomt u een vechtscheiding. Een vechtscheiding duurt lang, kost altijd veel geld en is slecht voor de gezondheid. Bij een conflictscheiding met minderjarige kinderen verlangt de rechter een onderzoek door de kinderbescherming. Kinderen lopen namelijk trauma op door strijd tussen hun ouders. Tijdens en na een echtscheiding zijn kinderen heel onzeker en kwetsbaar, zij hebben liefdevolle aandacht van hun ouders nodig.
De volgende pagina gaat over
Echtscheiden-online

Reiger 9
      
3191 GB Hoogvliet


0103046150    
     
Kvk-nummer: 60988606

Copyright © Echtscheiden-online.nl
Terug naar de inhoud