Echtscheiden-online
Specialist in familiezaken
    
Menu
Geregistreerd  
Familie mediator
[image:image-1]
Goal Mediation
Doelgerichte scheidingsbemiddeling

Telefoon:  0102236702
Mobiel:     0619989339
Geregistreerd  
Familie mediator
Geregistreerd  
Familie mediator
Beoordeeld met een: [image:image-0]
Gratis consult Tel. 06-19989339
    
  Goal Mediation
Doelgerichte bemiddeling
    
Ga naar de inhoud
Informatie > Over scheiden ˇ

Echtscheidingsverzoek zonder rechtbank bezoek

Een echtscheidingsverzoek kan op twee manieren worden ingediend

  1. Gezamenlijk echtscheidingsverzoek
  2. Eenzijdig echtscheidingsverzoek

Echtscheidingsverzoek en de advocaat

Een echtscheidingsverzoek moet altijd door een advocaat ingediend worden. Wanneer er overeenstemming en een convenant met de noodzakelijke bijlagen is opgesteld, kan de advocaat het gezamenlijke echtscheidingsverzoek indienen.

Onze familierecht advocaat verzorgt het gezamenlijke echtscheidingsverzoek

Onze familierecht advocaat verzorgt uw gezamenlijk echtscheidingsverzoek en dient deze bij de rechtbank in. Zij zal u beiden telefonisch een aantal korte vragen stellen. Met name of u zich kunt vinden in de vastgelegde afspraken en de verdeling. Als u beiden bevestigd in de scheiding te berusten dient zij het verzoek in.

Scheiding zonder hoorzitting bij de rechtbank

Bij een gezamenlijk echtscheidingsverzoek met gehele overeenstemming hoeft de rechter de scheiding alleen te bekrachtigen en is er geen hoorzitting. Dit is een formaliteit en gaat snel omdat u de verdeling en de gemaakte afspraken in samenspraak heeft geregeld. De beschikking en de inschrijving bij de gemeente worden tevens voor u verzorgt.

Griffierecht voor het echtscheidingsverzoek en de advocaat kosten

Voor het werk van de rechtbank betaald u griffierecht, dit is een vast bedrag. Daarnaast betaald u voor het indienen van het gezamenlijk echtscheidingsverzoek een vast bedrag aan onze scheidingsadvocaat. De kosten vindt u onder onze tarieven, in de losse prijslijst of in onze all-in pakketprijzen.

Akte van inschrijving van rechterlijke uitspraak echtscheiding

Nadat de rechter de scheiding heeft bekrachtigt ontvangt de advocaat het besluit van de rechtbank. Er gaat een "akte van inschrijving van rechterlijke uitspraak" naar de gemeente waarin u bent gehuwd. Als de gemeente deze heeft ingeschreven is de scheiding officieel. Hier zijn geen kosten aan verbonden, deze zitten in de kosten voor het echtscheidingsverzoek.

Het eenzijdige echtscheidingsverzoek

Het eenzijdig echtscheidingsverzoek wordt ingediend als maar één van beide partijen wil scheiden of als men het over de scheiding niet eens kan worden. Een advocaat dient namens één partij (de aanvrager) het eenzijdig scheidingsverzoek in, de andere partij (verweerder) dient zelf een advocaat te regelen om in verweer te gaan.

Er volgt een hoorzitting waarin beide ex-partners met hun advocaten verschijnen. Er is een zeer groot risico dat een goede verstandhouding tussen de ex-partners voor lange tijd of zelfs voorgoed verdwijnt. Voor het ouderschap is dat zeer schadelijk en zeker voor de kinderen.

Kinderbescherming en trauma bij kinderen door een vechtscheiding

Bij een vechtscheiding met minderjarige kinderen verlangt de rechter een onderzoek door de kinderbescherming. Kinderen lopen namelijk trauma op door strijd tussen hun ouders. Tijdens en na een echtscheiding zijn kinderen heel onzeker en kwetsbaar, zij hebben liefdevolle aandacht van hun ouders nodig.
Volgende pagina

Kennisbank

Over gevoelens
Over de verdeling
Over afspraken
Navigatie
Echtscheiden-online

Reiger 9
      
3191 GB Hoogvliet


0103046150    
     
Kvk-nummer: 60988606

Copyright © Echtscheiden-online.nl
Terug naar de inhoud